2017./2018.m.g.

Ventspils Bigbends iegūst 1. vietu un Ritvars Garoza labākā solista titulu

Zvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīva
 

Trešdien, 2018. gada 06. jūnijā
Naktī uz svētdienu Ventspils Mūzikas vidusskolas Facebook lapā parādījās ieraksts: “Dāmas un kungi! Starptautiskā Bigbendu konkursa International Big Band Competition IBBC - Hoofddorp, the Netherlands uzvarētājs ir mūsu Ventspils Bigbends! No sirds sveicam un lepojamies! Nenovērtējama pateicība par ieguldīto darbu bigbenda vadītājam Renaram Lācim, mūsu audzēkņiem un pedagogiem! Malači! Gaidām mājās!”, un video kur tiek paziņota Ventspils Bigbenda uzvara. Mūsu bigbenda uzvara tika izsludināta ap vieniem naktī.

Atgriezies mājās Ventspils Bigbenda vadītājs Renārs Lācis stāsta: “Tas ir starptautisks bigbendu konkurss, viens no lielākajiem Eiropā. Pirmā un lielākā atlase notika izvērtējot iesūtītos ierakstus. “First Class” kategorijā, kurā tad arī tika izcīnīta pirmā vieta, uz Nīderlandi tika uzaicināti 15 bigbendi no visas Eiropas. Uz trešo kārtu tika izvirzīti Ventspils Bigbends un divi kolektīvi no Vācijas.” – uzvarēja ventspilnieki!

Uz jautājumu par šīs uzvaras nozīmi Renārs saka: “Pirmkārt, protams mums ir svarīgi klausītāji šeit Ventspilī. Bet šoreiz mūs vērtēja profesionāli zinoši cilvēki, un ne tikai emocionāli, bet ar konkrētu aprakstu, kur priekšnesums tiek analizēts, lai palīdzētu kolektīvam augt. Otrkārt bigbenda jauniešiem ir svarīgi, ka viņi redz citus kolektīvus, to augsto līmeni, profesionalitāti. Un kolektīvs, kā tāds – tas brauciens jau visus saliedē. Un ja mēs uzvaram tādā konkursā, tad daudzi varbūt pirmo reizi uzzin, ka ir tāda pilsēta Ventspils. Un vēl – mūsu audzēkņi satikās ar Nīderlandes augstskolu trombona un saksofona profesoriem, pie kuriem tie patiesībā ir plānojuši studēt nākotnē.”

Jautāts par gatavošanos konkursam Renārs secina: “Tas ceļš patiesībā bija garš. Tas konkurss savā ziņā ir rezumējums tam darbam ko mēr ar Ritvaru Garozu sākām pirms astoņiem gadiem, kad atnācām strādāt uz Ventspili. Laba sajūta ir tā, ka mēs spēlējām Ritvara, igauņa Raul Sööt un zviedra Mats Holmquist kas ir tā teikt “mūsu krasts”, un tas arī deva augļus, jo konkursa žūrija īpaši uzteica mūsu izpildījuma interesanto muzikālo materiālu, sarežģītību un izpratni. Mēs nespēlējam tikai tipisku bigbenda mūziku kas ir svinga ēra, kas protams ir pamats un ir jāzina, bet man vienmēr paticis meklēt ko jaunu, spēlēt jaunu mūziku.”.

Jāpiebilst, ka Ritvars Garoza kā pianists tika atzīts par konkursa labāko solistu un saņēma naudas prēmiju.

Ventspils Bigbenda dalību konkursā finansēja Ventspils Dome.

Informāciju sagatavoja:
Aldars Šagžijevs Ventspils Mūzikas vidusskolas projektu vadītājs

©2024 LMIIA

Search