2017./2018.m.g.

Ar koncertiem un salidojumu atzīmēs Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas 95 gadu jubileju

Zvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīva
 

 Atzīmējot bijušās Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas 95. gadadienu, novembra mēneša ietvaros notiks vairāki svinīgi koncerti dažādām gaumēm un vidusskolas absolventu salidojums.

Bijusī Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskola ir pašreizējās Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas struktūrvienība. Pirms 95 gadiem Ādolfa Ābeles vadībā tika dibināta Liepājas Tautas konservatorija, savukārt 23 gadus vēlāk - 1945. gadā pārmaiņu rezultātā skolai piešķirts mūzikas vidusskolas statuss Valda Vikmaņa vadībā, bet 1954. gadā tā ieguva Emiļa Melngaiļa vārdu.

Skola savu lomu ir nostiprinājusi ne tikai Liepājā, bet arī visas Latvijas kultūras dzīvē. 2016.gadā notika pārmaiņas - Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolu apvienoja ar Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolu, izveidojot Kultūras ministrijas padotībā esošu profesionālās izglītības iestādi – Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolu, kuru vada direktore Inga Auziņa. Kopš 2017. gada 1. janvāra skolai ir piešķirts Profesionālās izglītības kompetences centra (PIKC) statuss.

Laika gaitā bijušās Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas absolventi ir kļuvuši par pedagogiem, komponistiem, mūziķiem gan akadēmiskās, gan populārās mūzikas žanros, kā arī kultūras dzīves organizatoriem, iestādes vadītājiem u.c. profesiju pārstāvjiem.

Melngaiļskolas jubilejas ietvaros notiks trīs koncerti:

2  2017. gada 9. novembrī plkst.18.00 koncertzāles “Lielais dzintars” kamerzālē jubilejas ieskaņas koncerts, kurā piedalīsies skolas talantīgie audzēkņi un pedagogi.
1  2017. gada 17. novembrī plkst.18.00 koncertzāles “Lielais dzintars” Lielajā zālē koncerts visai ģimenei „Sēd uz sliekšņa pasaciņa". Koncertā atskaņos visiem iemīļotas Renāra Kaupera, Imanta Kalniņa, Zigmara Liepiņa, Jura Kulakova un Valta Pūces dziesmas no latviešu animācijas filmām „Joka pēc alfabēts", „Kabata", „Laimes lācis", „Ness un Nesija", „Zaķīšu pirtiņa", „Sēd uz sliekšņa pasaciņa" u.c. ļaus izbaudīt bērnības elpu gan lieliem, gan maziem. Tēlaina mūzika ar animētiem video projekciju fragmentiem ikvienam ļaus iejusties latviešu multfilmu tēlos.
3  2017. gada 24. novembrī plkst.18.00 koncertzāles “Lielais dzintars” Lielajā zālē svētku koncerts. Uz skatuves izcilākie mūzikas skolas absolventi, lieliskie skolotāji un talantīgākie audzēkņi.

24. novembrī notiks arī Melngaiļskolas absolventu salidojums. Pēc svētku koncerta saviesīgas sarunas un balle turpināsies LMMDV telpās Ausekļa ielā 11/15.

Pieteikšanās salidojumam līdz 2017. gada 1. novembrim, aizpildot pieteikuma formu skolas mājaslapā www.lmmdv.edu.lv vai piesakoties pa tālruni +371 63422330.

©2024 LMIIA

Search