2018./2019.m.g.

VIVA LA MUSICA Daugavpilī

Zvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīva
 

No 10. līdz 12.aprīlim Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolā (SBDMV) notika jubilejas – X Starptautiskais Jauno mūziķu konkurss VIVA LA MUSICA. Šoreiz konkurss tika veltīts divu izcilu komponistu – angļu komponista Henrija Persela (1659 – 1695) 360 gadu jubilejas un franču komponista Frensisa Pulenka (1899 – 1963) 120 gadu jubilejas atcerei, līdz ar to konkursa dalībniekiem savā programmā bija jāatskaņo arī viens no H.Persela vai F.Pulenka skaņdarbiem.

Jāatzīst, ka izvēlētie komponisti šogad nebija paši vieglākie un populārākie, tāpēc piedalīties un parādīt savu talantu uzdrīkstējās tikai paši spēcīgākie jaunie mūziķi. Kopumā konkursā šogad bija pieteikušies 48 dalībnieki no Lietuvas, Baltkrievijas un Latvijas (Rīga, Jēkabpils, Ķekava, Rēzekne, Špoģi, Viesīte, Daugavpils). A grupā piedalījās 14 dalībnieki vecumā līdz 10 gadiem, B grupā piedalījās 9 dalībnieki vecumā no 11 līdz 13 gadiem, C grupā – 9 dalībnieki vecumā no 14 līdz 16 gadiem, D grupā – 16 dalībnieki vecumā no 17 līdz 20 gadiem.

Tradicionāli konkursā piedalījās visdažādāko specialitāšu pārstāvji – pianisti, akordeonisti, vijolnieki, ģitāristi, koklētāji, flautisti, saksofonisti, klarnetisti, trompetisti, vokālisti. Skatītāji varēja redzēt arī retāk sastopamu instrumentu pārstāvju uzstāšanos – konkursā piedalījās arfiste, fagotists un sitaminstrumentālists.

Konkursu vērtēja starptautiska žūrija, kuras sastāvā bija pianiste, Aleksandra Kačanauska Kauņas mūzikas skolas pedagogs – eksperts AUŠRA KUČINSKIENĖ no Lietuvas; vijolniece, Baltkrievijas Valsts Mūzikas akadēmijas ģimnāzijas – koledžas pedagogs VICTORYIA VAREVODSKAYA no Baltkrievijas un Latvijas pārstāvji – saksofonists, Saksofonu kvarteta izveidotājs, Starptautiskā saksofonmūzikas festivāla Saxophonia mākslinieciskais vadītājs ARTIS SĪMANIS un pianists, diriģents, Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas direktors, Latvijas Mūzikas izglītības iestāžu asociācijas vadītājs AIVARS BROKS.

Konkursā godalgotās I, II un III vietas ieguva 16 jaunie mūziķi no Latvijas, 2 – no Lietuvas un 1 – no Baltkrievijas. Atzinības rakstus par veiksmīgu piedalīšanos konkursā saņēma 8 Latvijas un 1 Lietuvas pārstāvji.

Konkursa galveno balvu – GRAND PRIX izcīnīja Ķekavas Mūzikas skolas audzēknis sitaminstrumentālists Mārtiņš Starostnieks.

Mūsu vidusskolas audzēkņi arī veiksmīgi piedalījās konkursā un ieguva sekojošas vietas:
A grupā: V.Vanaģele – Atzinības raksts, E.Ragine – III vieta, M.Puzirevs – III vieta, D.Markova – II vieta;
B grupā: S.Jonāns – III vieta;
C grupā: V.Marcinkeviča – Atzinības raksts, P.Vasiļkovs – III vieta;
D grupā: L.Nitiša – Atzinibas raksts, Z.Stupāne – III vieta, Atzinības raksts par labāko F.Pulenka skaņdarba atskaņojumu, V.Gžibovska – I vieta, Atzinības raksts par labāko brīvās izvēles skaņdarba atskaņojumu.

Pateicamies visiem konkursa organizētājiem, atbalstītājiem, dalībniekiem, pedagogiem, koncertmeistariem par šo lielisko iespēju satikties, muzicēt, salīdzināt muzikālos sniegumus, pārrunāt atskaņojumus un, galu galā, vienkārši sadraudzēties.

Gaidīsim jaunos mūziķus nākamgad uz XI Starptautisko Jauno mūziķu konkursu VIVA LA MUSICA!

Informāciju sagatavoja:
Lana Krilova
Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas
VIVA LA MUSICA konkursa rīcības komitejas locekle

 

©2024 LMIIA

Search