2018./2019.m.g.

Gatavojamies 40. Cimzes mūzikas dienām

Zvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīvaZvaigzne neaktīva
 

Patiešām, jau aiz muguras 39 pavasari, kad Valku pieskandinājušas Cimzes mūzikas dienas – ilggadējā mūzikas skolas direktora Gunta Freiberga lolojums. Šajos gados norisinājušās visdažādākās muzikālās aktivitātes, mijušies konkursi ar festivāliem, mainījušās un nostiprinājušās mūzikas dienu tradīcijas. Tā kā nesam novadnieka, dižgara un izcilā skolotāja Jāņa Cimzes vārdu, tad no 2015. gada, kad Cimzes mūzikas dienu organizēšanas stafeti pārņēma tagadējā direktore Līga Veinberga, nostiprinās jauna līnija - kopējs mūzikas skolu skolotāju forums, kurā tiekas visu specialitāšu mūzikas pedagogi, lai papildinātu vispārējās pedagoģiskās zināšanas, apmainītos viedokļiem un atziņām. Semināros esam uzklausījuši JVLMA docētāju Valdi Bernhofu, psiholoģijas zinātņu maģistri, psihodrāmas, sociometrijas un grupu psihoterapeiti Guntu Danci. Ar Aleksandra tehniku mūs iepazīstināja JVLMA docētāja Liene Denisjuka – Straupe.

Gatavojoties 40. Cimzes mūzikas dienām, esam tās plānojuši tā, lai katrs mūzikas mīļotājs varētu atrast sev tīkamu pasākumu.

Pats pirmais notikums ir gana svarīgs – 5. februārī tika nomainīta vēsturiskā skolas nosaukuma plāksne pret ikdienā sen pierasto un lietoto iestādes oficiālo nosaukumu „J.Cimzes Valkas Mūzikas skola”. Plāksne izgatavota no ozolkoka, un tās autors ir koktēlnieks Aivars Magone.

Pašlaik noris aktīva gatavošanās mūzikas dienām, kad centrālie pasākumi jau zināmi, bet ir iespējas dažiem papildinājumiem. Un tā muzikālo pasākumu virpulis iesāksies 10. martā J.Cimzes Valkas Mūzikas skolā, kad Latvijas sieviešu vokālo ansambļu konkursa Vidzemes kārtā Valku pieskandinās meiteņu un sievu balsis no tuvas un tālākas apkārtnes.

Sekos Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas studentu koncerts, kurā dzirdēsim dažādu mūzikas stilu skaņdarbus daudzveidīgu mūzikas instrumentu izpildījumā. Starp jaunajiem censoņiem koncertā piedalīsies uzlecošā zvaigzne saksofonists Aigars Raumanis, Mūzikas akadēmijas un LNT gada balvas 2018. ieguvējs.

27. martā pl.10.00 uz Vidzemes mūzikas skolu skolotāju semināru „Pedagogs – audzēknis, motivācija – komunikācija” tiek aicināti ne tikai vidzemnieki, bet arī visi citi interesenti (pieteikšanās līdz 19. martam, info Valkas mājaslapā). Lektors Bolderājas mākslas un mūzikas skolas direktors, pianists Artūrs Cingujevs. Semināra dalībniekiem koncertu sniegs J.Cimzes Valkas Mūzikas skolas audzēkņi.

Cimzes mūzikas dienas noslēgsies 28. martā ar Jāņa Cimzes starptautisko instrumentālo kvartetu festivālu. Dalībniekus sagaidām no visas Latvijas, arī Igaunijas un Lietuvas.

Informāciju sagatavoja:
direktore Līga Veinberga

©2024 LMIIA

Search